Поліція обшукала готель і будинок Ярославського, а також будинок "винуватця" ДТП з його кортежем, що обмовив себе

Поліція обшукала готель і будинок Ярославського, а також будинок "винуватця" ДТП з його кортежем, що обмовив себе
Фото: ГУ НП в Харківській області

Поліція провела слідчі дії в готелі та за місцем проживання харківського бізнесмена, президента групи Development Construction Holding Олександра Ярославського, автомобіль із кортежу якого ввечері 9 лютого на смерть збив пішохода.

Як повідомляє Головне управління поліції у Харківській області, також обшук проведено за адресою проживання людини, яка звернулася до поліції із заявою про причетність до зазначеної ДТП.

Правоохоронці отримали інформацію з камер відеоспостереження та намагалися знайти підтвердження використання автомобіля Mercedes та причетності інших осіб до події.

Слідчі обласної поліції розслідують провадження за частиною 2 статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту водієм) та за частиною 3 статті 135 (залишення в небезпеці) Кримінального кодексу.

Нагадаємо, що о 22:55 9 февраля на 534-му кілометрі траси Київ – Харків – Довжанський автомобіль з кортежу Ярославського, що рухався з боку Чугуєва у бік Харкова, збив на смерть людину. Наступного ранку в поліцію з'явилася людина, яка заявила, що за кермом машини був вона сама. При цьому пізніше з'явилася інформація, що Ярославський зненацька виїхав з України.

У DCH заявили, що ДТП нібито здійснив її співробітник, який не помітив "перешкоду" і навіть не зупинився після цього, і в той же час підтвердили інформацію про виїзд свого начальника з країни.

Увечері 10 лютого міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що правоохоронці з'ясували, що громадянин, який заявив про свою провину в ДТП, насправді знаходився в той момент в іншому місці і що у зв'язку зі спробою фальсифікації матеріалів справи вирішив звільнити голову поліції Харківської області Станіслава Перліна.