В Одесі внаслідок ракетного обстрілу постраждав Воронцовський палац

В Одесі внаслідок ракетного обстрілу постраждав Воронцовський палац

Внаслідок чергового ракетного обстрілу Одеси постраждала одна з архітектурних перлин міста – Воронцовський палац. Вибуховою хвилею пошкоджені вікна та елементи ліпнини, повідомив одеський мер Геннадій Труханов.

"Я хочу ще раз звернутися до міжнародної організації ЮНЕСКО щодо прийняття Одеси до списку Світової спадщини. Ми маємо зберегти нашу архітектуру для майбутніх поколінь – не лише Одеси, а й усього світу", – відмітив він.

Втім, нагадаємо, це далеко не перший приліт ракети по Одесі. Внаслідок влучення ракети в торговий центр при ракетному обстрілі Одеси 9 травня одна людина загинула і п'ятьох доставлено до лікарень з пораненнями.

Незадовго до цього стало відомо про іншу ракетну атаку на Одещині. Було пошкоджено об'єкт туристичної інфраструктури і двох людей було госпіталізовано: Російський літак стратегічної авіації Ту-22 випустив по об'єктах у регіоні три ракети типу "Кинжал".

А вранці 9 травня по Одеській області було завдано удару 4 ракетами типу "Онікс" з ракетного комплексу "Бастіон", який знаходиться на території Криму.