Джонсон заявив, що Росія планує найбільшу з 1945 року війну і цей "план у певному сенсі вже розпочався"

Джонсон заявив, що Росія планує найбільшу з 1945 року війну і цей "план у певному сенсі вже розпочався"
Джонсон заявив, що Росія планує найбільшу з 1945 року війну і цей "план у певному сенсі вже розпочався"

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон заявив, що Росія планує розпочати "найбільшу війну в Європі з 1945 року". У ході можливого вторгнення війська РФ оточать Київ. Джонсон назвав вторгнення Росії в Україну неминучим через «докази початку реалізації плану наступу».

Про це пише ВВС.

Прем'єр-міністр Великобританії повідомив, що президент США Джо Байден розповів західним лідерам, що розвідка припускає, що російські війська планують не просто увійти до України зі сходу, через Донбас, а й з Білорусі.

За останніми оцінками уряду США, вздовж кордону з Україною, як у Росії, так і в сусідній Білорусі, наразі розміщено від 169 тисяч до 190 тисяч російських військовослужбовців, але до цієї цифри входять і бойовики на сході України.

"Треба дивитися не просто на вторгнення зі сходу через Донбас, але згідно з розвідданими, які ми бачимо, воно йде і з півночі, з Білорусі", - наголосив Джонсон.

На питання, чи вважається все ще неминучим російське вторгнення, Джонсон відповів:

"Боюсь, що саме на це вказують докази... Річ у тому, що за всіма ознаками план уже в якомусь сенсі почався. Я боюся сказати, що план, який ми бачимо, призначений для чогось, що може стати справді. найбільшою війною в Європі з 1945 року лише з погляду масштабу", - зазначив прем'єр-міністр Великобританії.

Він додав, що може йтися про загибель не лише українців, а й росіян.

"Я думаю, що люди повинні розуміти, яку величезну ціну це може спричинити з боку людських життів, причому не лише українців, а й росіян".

Джонсон також заявив, що Великобританія запровадить ще жорсткіші санкції проти Росії, ніж передбачалося раніше у разі нової агресії проти України. За його словами, Великобританія та США покладуть край "торгівлі російських компаній у фунтах і доларах".

Нагадаємо, 18 лютого президент США Джозеф Байден заявив, що президент Росії Володимир Путін уже ухвалив рішення про вторгнення в Україну, але Кремль ще може обрати шлях дипломатії, щоб врегулювати ситуацію.