Путін може закінчити війну в будь-який момент, підписавши капітуляцію, — Данілов

Данілов, секретар РНБО, санкціїї РНБО

Президент Російської Федерації Володимир Путін може закінчити війну на території України в будь-який момент, підписавши капітуляцію. 

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Таку заяву зробив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю "Радіо свобода". 

"Те, що стосується політичного врегулювання ситуації, це залежить від Путіна. Він може війну закінчити в будь-який момент, підписавши капітуляцію, склавши зброю, забравши своїх військових, щоб наше військо не відправляло їх у поліетиленових чорних пакетах їхнім рідним та близьким", — наголосив Данілов. 

Водночас секретар РНБО зазначив, що з військової точки зору закінчення війни залежить від української армії.

"Я не прихильник того, щоб називати якусь дату закінчення війни. Більше того, я кажу, що це буде складний бій, це складна війна, і розраховувати, що все закінчиться завтра-післязавтра, ми не можемо. Я відповідальна особа і не можу вводити в оману наше населення. Будуть ще бої попереду, які обов’язково наше військо виграє", — додав він. 

Нагадаємо, генсекретар ООН Антоніу Гутерріш після зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним заявив, що війна в Україні продовжуватиметься доти, доки Росія не вирішить її закінчити.