НБУ курс:

USD

41,09

-0,00

EUR

45,59

-0,00

Готівковий курс:

USD

41,35

41,30

EUR

45,95

45,80

Російські війська закінчили підготовку до битви за Донбас

Російські війська закінчили підготовку до битви за Донбас
ЗСУ також підготувалися, щоб дати відсіч російським військовим на Донбасі. Фото: Сухопутні війська ЗС України

Глава Луганської ОВА Сергій Гайдай заявив в ефірі національного телемарафону, що армія Російської Федерації завершила перегрупування та ретельну підготовку до однієї з головних битв у російсько-українській війні — за Донецьку та Луганську області.

Водночас ворог не припиняє намагатися прорвати лінію оборони за певними напрямками.

"Вчора, 7 квітня, з 4 години ранку була битва в Рубіжному. Для наших захисників все закінчилося добре: підбили кілька танків, БТРів та до 50 ворогів загинули", — розповів Гайдай.

Оскільки на Донбасі очікуються запеклі бої, глави Луганської та Донецької ОВА закликають людей якомога на якийсь час евакуюватися в безпечніші регіони України. Влада також рекомендує евакуюватися людям із Барвінкового та Лозової Харківської області.

На думку глави МЗС України Дмитра Кулеби, в рамках війни Росії проти України битва за Донбас нагадуватиме Другу світову війну. Очікується, що вона проходитиме із залученням тисяч танків та інших озброєнь.

У свою чергу американська розвідка вважає, що Росія хоче оголосити про "перемогу в Україні" до 9 травня. Для цього вона намагатиметься взяти Донбас під повний контроль до 9 травня. Йдеться як про вихід до адмінкордонів Донецької та Луганської областей, так і про захоплення інших областей регіону.