СБУ затримала Медведчука

СБУ затримала Медведчука
Медведчук після затримання. Фото: Telegram Зеленського

Служба безпеки України успішно провела спецоперацію із затримання колишнього нардепа Віктора Медведчука.

Про це повідомив президент України Володимир Зеленський у своєму Telegram-каналі.

Голова СБУ Іван Баканов, коментуючи спецоперацію із затримання Медведчука, подякував співробітникам СБУ, зокрема контррозвідникам та слідчим, які виконували доручення Зеленського.

СБУ опублікувало фото Медведчука після затримання

Медведчук втік із-під домашнього арешту наприкінці березня. Екс-нардеп тривалий час перебував під домашніми арештами за "вугільною справою", по якій проходив і екс-президент Петро Порошенко.

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович зазначив, що Медведчука СБУ затримала не у Києві, але, де саме, не уточнив.

Тим часом у РФ уже відреагували на новину про затримання Медведчука, який за сумісництвом нібито є "кумом" російського президента Володимира Путіна. Прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков сказав: "Фото з нібито затриманим Медведчуком потрібно перевіряти у зв'язку з великою кількістю фейків".

Інформація про можливу втечу політика з'явилася ще 21 лютого, коли до будинку політика під'їхали кілька автомобілів та намиста, в які почали вантажити майно. Тоді правоохоронці приїхали протягом 30 хвилин, заблокували прилеглі вулиці та почали обшукувати автомобілі.

Нагадаємо, Печерський районний суд Києва  продовжив депутату Медведчуку домашній арешт на два місяці

Нардепу від ОПЗЖ повідомили про підозру за частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 111, а також частиною 2 статті 28 та частиною 1 статті 258-3 Кримінального кодексу (державна зрада та створення терористичної організації, вчинені за попередньою змовою групою осіб).