Справа про держзраду: Порошенко попросив суд повернути прокуратурі клопотання про запобіжний захід

порошенко у суди
Петро Порошенко в Печерському суді. Фото: 5 канал

Експрезидент України Петро Порошенко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковані, та попросив Печерський районний суд Києва повернути прокуратурі клопотання про обрання запобіжного заходу для нього. Про це повідомляє УП.

Суд продовжує розглядати питання про обрання запобіжного заходу для Петра Порошенка у справі про держзраду.

За словами адвоката Іллі Новікова, захист попросив суд дати прокуратурі шанс подати клопотання "нехай необґрунтоване, але принаймні подане без процесуальних порушень".

"Жодних доказів, і по суті відсутні повідомлення про те, що мені відповідним законом чином було вручено підозру. Підозрюваним себе не вважаю. Фальсифікації матеріалів справи, які здійснюють прокурори, не приймаю...

Закон вимагає, щоб генеральний прокурор підписала підозру, – вона не підписує. Закон вимагає, щоб голову Верховної Ради було поінформовано, – він не поінформований. Закон вимагає, що якщо є доручення, то має бути визначено прокурорського працівника окремим документом, – його не визначено", — заявив  Порошенко.

За його словами, в аеропорту також готувалася провокація проти нього, але їй завадила "наявність сотень камер".

Представник прокуратури заявив суду, що порушень не було, оскільки підозру може підписувати заступник генпрокурора, а повідомлення про підозру прокурори можуть здійснювати за дорученням письмово.

Нагадаємо, вранці 17 січня Порошенко повернувся до Києва після свого місячного дипломатичного турне. В аеропорту його зустріли соратники.

Під час проходження прикордонного контролю співробітники Державного бюро розслідувань спробували вручити Порошенку повістку про виклик до суду та копію клопотання про запобіжний захід. Але політик відмовився одержати документи, заявили у ДБР.

Порошенко вирушив до Печерського суду, який розглядає обрання йому запобіжного заходу у справі про держзраду.