Справа про зраду Порошенка: біля Київського апеляційного суду проходить акція на підтримку п'ятого президента (ФОТО, ВІДЕО)

акція порошенко
Акція в підтримку Порошенка. Скриншот відео "5 канала"

Суд запланував на п'ятницю, 11 лютого, розгляд апеляції на запобіжний захід у вигляді особистих зобов'язань п'ятого президента України Петро Порошенко у справі про держзраду. У зв’язку з цим біля будівлі Київського апеляційного суду проходить акція на підтримку лідера "Європейської солідарності", повідомляє “Інтерфакс-Україна”.

Біля будівлі суду зібралося близько тисячі людей і люди продовжують прибувати. Протестувальники не розміщуються на обмеженому місці перед будівлею суду, через це поліції довелося перекрити частину проїжджої частини.

Біля воріт встановлено сцену з великим екраном і колонками, звучить гучна музика. На вулицях навколо суду знаходяться кілька десятків автомобілів та вантажівок правоохоронців.

Правоохоронці шеренгою утримують невелику частину дороги, відкритої для проїзду автомобілів.

Мітинг відбувається мирно.

Нагадаємо, що ДБР 20 грудня 2021 року повідомило Порошенка про підозру у державній зраді за постачання вугілля з "Л/ДНР". Близько місяця політик був у дипломатичному турне, повернувся до України лише 17 січня.

19 січня 2022 року Печерський райсуд Києва обрав міру запобіжного заходу Порошенко у вигляді особистого зобов'язання та поклав на нього обов'язки, зокрема, прибувати за кожною вимогою до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду. При цьому Порошенко відмовляється   співпрацювати зі слідством.