ДБР закликає Порошенка припинити маніпуляції та співпрацювати зі слідством: чекають на новий допит

ДБР закликає Порошенка припинити маніпуляції та співпрацювати зі слідством: чекають на новий допит
ДБР закликає Порошенка припинити маніпуляції та співпрацювати зі слідством: чекають на новий допит

Державне бюро розслідувань закликає п'ятого президента України, народного депутата України Петра Порошенка припинити маніпулювати громадською думкою та нарешті почати виконувати рішення суду щодо обрання йому запобіжного заходу.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

У відомстві нагадали, що 19 січня 2022 року Печерський районний суд Києва обрав Петру Порошенку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання та поклав обов'язки:

  • здати на зберігання до відповідних органів державної влади документи, що дають право виїзду за кордон;
  • прибувати на кожну вимогу до органу досудового розслідування, прокурора, слідчого судді, суду;
  • не відлучатися з Києва та Київської області без дозволу слідчого, прокурора чи суду;
  • повідомляти слідчого, прокурора або суду про зміну свого місця проживання та/або роботи.

"В той же час підозрюваний виконав рішення суду в частині передачі до Державної міграційної служби своїх чотирьох паспортів громадянина України для виїзду за кордон та дипломатичного паспорта лише 24 січня 2022 року, вже після публічного висвітлення факту ігнорування ним рішення суду", — повідомили у ДБР.

Крім того, на 16.00 цього ж дня Петра Порошенка викликали в ДБР для проведення допиту як підозрюваного.

"Для створення видимості виконання покладених судом на нього обов'язків підозрюваний з'явився в ДБР, проте незабаром залишив приміщення, не дочекавшись слідчого", — йдеться у повідомленні.

Наступного разу слідчий ДБР чекає на Петра Порошенка на 11.00 31 січня 2022 року, підкреслили у відомстві.

Зазначимо, українські правоохоронці підозрюють Петра Порошенка у сприянні діяльності терористичних організацій "ЛНР" та "ДНР" шляхом організації придбання вугілля у підконтрольних їм підприємств за державні кошти, внаслідок чого енергетична сфера України опинилася залежно від Росії та терористичних організацій.

Раніше в ДБР заявили про те, що оскаржуватимуть запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання, який 19 січня призначив Печерський суд п'ятому президентові України Петру Порошенку у справі про держзраду. Такий намір озвучили і в Офісі генерального прокурора.