Суд заарештував колишнього полковника поліції Голубана, підозрюваного в організації масової провокації біля Офісу президента

голубан акція
полковник поліції Юрій Голубан. Скриншот відео

Печерський суд Києва заарештував на два місяці без можливості внесення застави двох громадян, яких підозрюють у організації масових заворушень біля Офісу президента України. Серед взятих під варту – колишній полковник поліції Юрій Голубан. Про це повідомляє hromadське.

Слідство встановило, що Голубан планував провести під Офісом президента акцію проти підвищення тарифів. Вона мала супроводжуватися насильством щодо правоохоронців. Зокрема, нібито були заготовлені бутафорська кров та підставні медики.

Прокурори просили взяти Голубана під варту через ризики втечі підозрюваного, тиску на свідків та знищення або спотворення речових доказів.

За даними слідства, організатори планували залучити до 5 тисяч осіб, з яких 1,5 тис «тітушки». Завдання полягало в тому, щоб влаштовувати бої з співробітниками правоохоронних органів. Учасникам акції мали заплатити.

Слідство вважає, що метою була дестабілізація ситуації в Україні.

"Це нікчемне звинувачення. У відео - все вирвано з контексту провокаторами. Якщо подивитися все відео, там чітко чути, що я не причетний до того, у чому мене намагаються звинуватити", - заявив Голубан.

Нагадаємо, правоохоронні органи затримали групу осіб, які спланували організацію масових заворушень у Києві. Один із основних доказів організації масових заворушень, яке показали під час брифінгу, — відео, на якому один із передбачуваних організаторів акцій протесту обговорює їх деталі з одним із ймовірних учасників проплачених мітингів.

Серед затриманих колишній полковник поліції Юрій Голубан, якого підозрюють у зв'язках із терористами "Л/ДНР". Його вже звинувачували у державній зраді через зв’язки з терористами на Донбасі, при цьому міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що не знає, чому в тій історії "так і не поставили крапку".