Колишній полковник поліції Голубан був одним із організаторів масових заворушень в Україні — МВС

Колишній полковник поліції Голубан був одним із організаторів масових заворушень в Україні — МВС
Юрій Голубан. Фото: Facebook екс-полковника поліції

Міністр внутрішніх справ Денис Монастирський заявив, що колишній полковник поліції Юрій Голубан, якого підозрюють у зв'язках із терористами "Л/ДНР", брав участь у підготовці масових заворушень в Україні.

Про це глава МВС повідомив у ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

"Так, справді, це людина на прізвище Голубан, яка була працівником правоохоронних органів і має дуже незрозумілу попередню історію. Зокрема історію у 2014 році", - сказав Монастирський.

Голубана вже звинувачували у державній зраді через зв'язки з терористами на Донбасі, при цьому міністр внутрішніх справ не знає, чому у цій історії "так і не поставили крапку".

"Очевидно, що зараз правоохоронні органи, зокрема Служба безпеки, мають знову звернутися до цих фактів, підняти їх уже в межах цього чи минулого кримінального провадження", - зазначив міністр.

Раніше Монастирський повідомляв, що затримані організатори масових заворушень у Києві та інших великих містах мали досвід роботи у правоохоронних органах. Тому наразі СБУ перевіряє зв'язок інших організаторів із бойовиками "Л/ДНР" та спецслужбами Російської Федерації.

Хто такий Юрій Голубан

Він служив у спецпідрозділах МВС України, СБУ, а також брав участь в АТО у 2014 році.

У 2017 році Голубана підозрювали у вбивстві українських військових у зоні АТО. Пізніше в мережі опублікували відео, яке підтверджує співпрацю полковника поліції з терористами "Л/ДНР".

Нагадаємо, правоохоронні органи затримали групу осіб, які спланували організацію масових заворушень у Києві та низці інших великих міст країни. Провокації спланували дуже ретельно, аж до того, що учасників забезпечили бутафорською кров'ю для більшого ефекту.

Один із основних доказів організації масових заворушень, яке показали під час брифінгу, — відео, на якому один із передбачуваних організаторів акцій протесту обговорює їх деталі з одним із ймовірних учасників проплачених мітингів.