У Міноборони заявили про готовність до російських провокацій 9 травня

У Міноборони заявили про готовність до російських провокацій 9 травня

9 травня в Україні не виключені провокації чи активізації обстрілів з боку Росії, бо для окупантів важливо продемонструвати хоч якусь “перемогу” цього дня.

Про це повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник на брифінгу.

"Ми розуміємо, що до цієї дати залишається не так багато часу. Це змушує нас бути більш пильними на всіх напрямках, де є не тільки бойові дії, а й де є відносне затишшя. Тобто ми цілком очікуємо на якісь певні провокації чи активізації обстрілів з боку російської армії", - сказав він.

У Міноборони переконані, що до 9 травня Росія прагне досягти певних результатів.

"РФ, навіть якщо не досягне своїх стратегічних цілей - а вона їх не досягла станом на сьогодні, - ці перемоги може вигадати і показати по телебаченню. Це для них не є проблемою", - повідомив Мотузяник.

Також він додав, що не володіє інформацією про можливе проведення Росією параду у Маріуполі 9 травня.

"РФ любить проводити паради. Ви пам'ятаєте, у Донецьку вони вже проводили подібні заходи, парад полонених або ще щось вигадають. Більш детально щодо того, що вони зараз планують зробити у Маріуполі, я не знаю", - сказав Мотузяник.

За даними Міноборони, командування російських військ намагається посилити темпи наступальної операції на сході України, щоб вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей, а також розвинути наступ на окремих ділянках на Запорізькому та Криворізькому напрямках.

"З цією метою противник проводить перегрупування та посилення своїх військ, нарощує систему вогневого ураження та матеріально-технічного забезпечення", - наголосив Мотузяник.

Зазначимо, російські окупанти готують "парад" у зруйнованому Маріуполі. З цією метою проводиться термінове прибирання центральних вулиць від завалів, тіл убитих і російських боєприпасів, що не розірвалися.