Великобританія поставить в Україну зброю для захисту від російських танків

Великобританія поставить в Україну зброю для захисту від російських танків
Бен Уоллес. Фото: flickr.com/number10gov

У парламенті Великобританія заявила, що відправить до України протитанкові засоби для захисту від потенційного вторгнення російських військ, повідомляє Reuters.

"Ми вирішили поставити Україні легкі протитанкові оборонні системи озброєння", - сказав міністр оборони Великобританії Бен Уоллес у парламенті і додав, що британські військовослужбовці персоналу проведуть коротке навчання із застосування цих комплексів.

"Вони ближнього радіусу дії.... Проте це змусило б людей замислитися над тим, що вони роблять, і якби танки увірвалися в Україну, вторглися б до неї, то системи були б частиною захисного механізму", - підкреслив Воллес. .

Він сказав, що запросив міністра оборони Росії Сергія Шойгу відвідати Лондон у найближчі кілька тижнів, щоб обговорити кризу.

"Нинішня тріщина глибока, але не є непереборною. Я все ще сподіваюся, що дипломатія переможе. Вибір за президентом Путіним", - підбив підсумок глава військового відомства Великобританії.

Не всі у Європі займають таку позицію щодо України. Так, у листопаді 2021 року Німеччина наклала вето на придбання Україною зброї проти дронів та протиснайперських систем. Щоправда, потім заборона на купівлю антидронових систем була знята на підставі того, що ця зброя була визнана нелетальною.

Через нарощування військ Росії поблизу українських кордонів міністр оборони Олексій Резніков запросив США озброєння, яке призначалося Афганістану.

Влада США розглядає і можливість відправлення додаткової зброї в Україну через наростаючі побоювання з приводу можливого вторгнення Росії. Це пов'язано з тим, що адміністрація президента США Джо Байдена переймається нарощуванням військової техніки на російсько-українському кордоні. До пакету допомоги можуть увійти нові протитанкові ракети Javelin, міномети, а також системи протиповітряної оборони, такі як ракети "Стінгер".