Володимир Зеленський призначив Олексія Кулебу головою Київської ОДА

зеленський кулеба
Володимир Зеленський та Олексій Кулеба

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Олексія Кулеби головою Київської обласної державної адміністрації. Про це повідомляє Офіс президента.

Зеленський вручив Кулебі службове посвідчення та привітав його з призначенням. Президент України висловив сподівання, що новий глава області сприятиме динамічному розвитку регіону та розкриттю його потенціалу.

До цього призначення Кулеба був першим заступником голови Київської міської державної адміністрації щодо здійснення самоврядних повноважень.

Олексій Кулеба народився 1983 року в столиці України. 2005 року закінчив Київський національний економічний університет — став магістром з міжнародної економіки.

У 2005-2008 роках він був аспірантом Національної академії державного управління при президенті України. Захистив кандидатську дисертацію з державного управління.

Кулеба викладав правознавство у Національному педагогічному університеті імені М. П. Драгоманова. Має досвід підприємницької діяльності. Обіймав посаду директора Департаменту міського благоустрою КМДА.

Кандидатуру Кулеби на посаду голови Київської області 2 лютого узгодив Кабмін. При цьому ЗМІ називають його "компромісною фігурою" між Офісом президента та Кличком та повідомляють, що дружина Олексія Кулеби працює адвокатом у компанії Ігоря Коломойського та Олександра Ткаченка.