ЗСУ ліквідували в Ізюмі майже всю 35-ту загальновійськову армію РФ

ЗСУ ліквідували в Ізюмі майже всю 35-ту загальновійськову армію РФ

В Інституті вивчення війни (ISW) проаналізували інформацію про те, що майже вся 35-та загальновійськова армія знищена в Ізюмі через некомпетентність російського командування. Військові експерти вважають, що ця інформація є правдивою.

Про це ISW повідомляє у своєму черговому огляді ситуації на фронті.

З посиланням на дані блогера milblogger відзначають, що, ймовірно, російські командири не врахували бойові завдання в Ізюмському лісі, що призвело до значних втрат у 64-й та 38-й окремих гвардійських мотострілецьких бригадах. За неофіційними даними, там налічується менше ніж 100 військовослужбовців.

У ISW вважають, що ця інформація може відповідати дійсності, тому що узгоджується з попередніми повідомленнями про російські операції та велику кількість втрат на Ізюмському напрямку.

Зазначимо, що ліквідацію майже всієї 35 загальновійськової армії Росії підтвердив керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак.

Військові експерти також зробили кілька інших ключових висновків:

  • російські війська провели безуспішні атаки на південний схід і південний захід від Ізюму і на захід від Лиману, але навряд чи зможуть забезпечити великий наступ на Слов'янськ;
  • російські війська не змогли відновити втрачені позиції на північному сході Херсонської області та продовжували обороняти раніше зайняті позиції;
  • російські сили досягли незначних успіхів у східній частині Сєвєродонецька, але українські сили продовжують проводити локальні контратаки у Сєвєродонецьку та його околицях.

Напередодні Збройні сили України відбили 20% території Сєверодонецька у Луганській області. Наразі росіяни контролюють близько половини міста. При цьому українським військовим потрібна далекобійна артилерія, щоб посунути ворога, тоді й "російська піхота побіжить до кордону".