ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів у Херсонській області

ЗСУ взяли під контроль вісім населених пунктів у Херсонській області

Підрозділи Збройних сил України взяли під контроль вісім населених пунктів у Херсонській області.

Про це повідомляє оперативне командування "Південь".

"На Херсонщині, напередодні фейкового референдуму, ворог намагався активізуватися. Спроби штурмувати у напрямі Олександрівки та Таврійського успіхів не мали. Спроби заволодіти Миколаївкою також виявилися невдалими. Підрозділи ЗСУ відбили атаку супротивника", - йдеться у повідомленні.

Також українські військові розбили російські підрозділи, що скупчилися в районі Киселівки з метою подальшого наступу на Посад-Покровське. Зазнавши значних втрат, війська РФ відійшли у бік Чорнобаївки.

За даними ОК "Південь", загальні втрати противника становлять 74 російські військові, 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, система реактивного залпового вогню, 6 одиниць броньованої та інженерної техніки, 4 БПЛА-розвідники.

Як повідомив журналіст Роман Цимбалюк, у Херсонській області взвод окупантів, які розстрілювали позиції захисників України, вирушив у пекло.

"22 квітня цього року під час ведення бойових дій на території Херсонської області було знищено вогневий взвод на 152-мм гаубицях 2А65 "Мста-Б" зі складу БТГр 8 артилерійського полку (в/ч 87714, Перевальне, Крим) 22 армійського корпусу. складу: близько 7 загиблих, понад 10 поранених", - повідомляє журналіст.

Зазначимо, на Херсонщині росіяни активізували підготовку до так званого "референдуму". Імітацію "волевиявлення громадян" збираються провести 27 квітня на тимчасово непідконтрольній Збройним силам України території регіону.