Засновник Amazon Безос вклав три мільярди доларів у створення "ліків від смерті"

Засновник Amazon Безос вклав три мільярди доларів у створення "ліків від смерті"
Засновник Amazon Безос вклав три мільярди доларів у створення "ліків від смерті"

Засновник компанії Amazon Джефф Безос вклав три мільярди доларів у стартап Altos Labs, який займається програмою клітинного омолодження.

Про це повідомляє The Conversation.

Передбачається, що компанія розроблятиме біологічну технологію відновлення здоров'я клітин, їх стійкості до хвороб, травм і навіть інвалідності.

Створити "ліки від смерті" вчені хочуть, вивчаючи процес репрограмування клітин, тобто їх повернення у стан стовбурових.

Поки що невідомо, чи виявиться проект успішним. Але передбачається, що дослідники зможуть зробити нові відкриття у сфері боротьби зі старінням.

Інститути науки займатимуться дослідженнями, а Інститут медицини – розробкою ліків. Вони розташуються в Сан-Франциско та Сан-Дієго, а також у британському Кембриджі. Також компанія планує співпрацювати із Японією.

До ради директорів Altos Labs увійшли лауреати Нобелівської премії з хімії Дженніфер Дудна (2020, генна інженерія) та Франсес Арнольд (2018, застосування ензимів). Співголовами ради стали Рік Клаузнер та Ганс Бішоп.

В основі стартапу лежить місія щодо досягнення біологічного перепрограмування. Це метод суттєвого омолодження клітин після того, як вони дозріли.

Теоретично клітини могли б робити такі речі, як відновлювати ваше тіло в міру його старіння і навіть лікувати вікові захворювання, такі як недоумство.

Зазначимо, що статки засновника Amazon Джеффа Безоса досягли $211 млрд .