Андрій Шевченко погодився стати головним тренером збірної Польщі за 2,5 млн євро на рік і протистоятиме Росії — ЗМІ

Польська футбольна спілка та український тренер Андрій Шевченко погодили умови майбутнього контракту. Про це повідомляє телеграм-канал vZbirna.

За інформацією джерела видання, Шевченко отримуватиме зарплату у розмірі 2,5 млн євро на рік. Одну частину цих коштів йому виплачуватиме Польська футбольна спілка, іншу — спонсори.

Тепер Андрію Шевченку залишилося узгодити особливості контракту з клубом "Дженоа", керівництво якого звільнило українця з посади головного тренера.

Президент Польської футбольної спілки Цезарій Кулеша сказав, що пошуки нового голови тренерського штабу збірної добігають кінця, а його прізвище оголосять 31 січня.

Польща чекає ігри плей-офф за право вийти у фінальну частину Чемпіонату світу, який у 2022 році пройде в Катарі. Вже 22 березня збірна зіграє із Росією на полі суперника. Під час перебування гравцем Шевченка у 1999 році забив пам'ятний гол у ворота збірної цієї країни.

Попередній головний тренер збірної Польщі Паулу Соуза залишив свою посаду заради того, щоб очолити бразильський клуб "Фламенго". Він погодився виплатити неустойку у розмірі 300 тисяч євро.

Нагадаємо, Андрій Шевченко раніше був головним тренером збірної України, але 1 серпня 2021 року повідомив, що прощається з національною командою. Під його керівництвом національна команда вперше у своїй історії дійшла до 1/4 фіналу Чемпіонату Європи.