Британський співак Стінг продав права на всі свої пісні за $250 млн

Британський співак Стінг продав права на всі свої пісні за $250 млн
Стінг продав свою творчість за 250 млн. Фото: Wikipedia

Популярний британський рок-співак та композитор Стінг продав компанію Universal Music Publishing Group (UMPG), якій належали права на його пісні, за 250 мільйонів доларів. Про це повідомляє видання Nypost.

UMPG купила найбільша у світі звукозаписна компанія Universal Music Group. Уточнюємо, що сума угоди не розголошувалась. Але профільні американські ЗМІ з посиланням на джерела повідомляють, що ціна компанії – 250 мільйонів доларів.

Угода включила всі сольні роботи Стінга, а також його пісні часів, коли він був у рок-групі The Police, включаючи класичні композиції Every Breath You Take, Roxanne, Shape Of My Heart, Message in a Bottle та інші.

"Для мене абсолютно необхідно, щоб у всієї моєї кар'єри був будинок, де її цінують і поважають — не лише для того, щоб по-новому спілкуватися з давніми шанувальниками, а й щоб представити мої пісні нової аудиторії, музикантам та поколінням", — сказав Стінг після продажу.

Він зазначив, що очевидно, що саме UMG купила його творчість, адже саме із цією компанією він співпрацював довгий час.

"Стінг - геній твору пісень, чия музика пронизує світову культуру", - сказав головний виконавчий директор UMG Люціан Грейндж.

Нагадаємо, раніше музична видавнича компанія Warner Chappell Music придбала у спадкоємців Девіда Боу глобальні права на публікацію музики з каталогу співака.

Каталог був придбаний більш ніж за $250 млн. Тепер компанія має права і на треки, випущені як сингли із саундтреків та інших проектів.