НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

"Бустерні дози не допоможуть": у ВООЗ закликали створити нові вакцини від Covid-19

"Бустерні дози не допоможуть": у ВООЗ закликали створити нові вакцини від Covid-19
У ВООЗ вважають, що введення бустерної вакцинації не допоможе від наступних штамів Covid – 19. Фото: Depositphot

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) закликає виробників створити нові модернізовані вакцини проти коронавірусу, які дозволять уникнути необхідності вводити бустерну вакцинацію.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це йдеться у проміжній заяві Технічної консультативної групи ВООЗ, опублікованій на сайті організації 11 листопада.

У ВООЗ упевнені, що необхідно розробити вакцини проти Covid-19, які будуть більш ефективними в плані профілактики інфекції та запобігання тяжким наслідкам захворювання та смерті.

"До тих пір, поки такі вакцини не будуть доступні, і в міру розвитку вірусу SARS-CoV-2 може знадобитися оновлення складу існуючих вакцин проти Covid-19, щоб вони могли продовжувати забезпечувати рекомендовані ВООЗ рівні захисту від інфекції, та її нові варіанти, включаючи Омікрон та майбутні штами", - сказано в повідомленні ВООЗ.

Більше того, в організації вважають, що постійне введення бустерної або додаткової вакцинації не допоможе подолати пандемію та впоратися з новими штамами вірусу.

"Стратегії вакцинації, засновані на повторних бустерних дозах вихідного складу вакцини, навряд чи будуть відповідними або стійкими", - йдеться у заяві організації.

Напередодні бустерна доза стала доступною для всіх громадян України, незалежно від того, якою вакциною вони до цього щепилися. Новий Covid-сертифікат для громадян, які отримали бустерну дозу вакцини проти коронавірусної хвороби, з'явиться наприкінці січня .

До введення нового Covid-сертифіката всі, хто вакцинувався бустерною дозою, зможуть користуватися зеленим сертифікатом про повну вакцинацію.

Фото: Depositphotos