Центр Києва можуть перекривати через візит Блінкена

Центр Києва можуть перекривати через візит Блінкена
Вулиці не перекриватимуть на цілий день. Depositphotos

Центр Києва можуть тимчасово перекривати через візит державного секретаря США Ентоні Блінкена, який призначено на 19-20 січня. Про це повідомляє прес-служба Управління державної охорони.

В УДО попередили водіїв, що, швидше за все, на якийсь час перекриють вулиці Дарницького та Шевченківського районів столиці.

Нагадується, що відповідно до закону "Про державну охорону органів державної влади України та посадових осіб" державну охорону можуть отримати лідери інших країн, парламентів та урядів.

Це діє і для членів їхніх сімей, міністрів закордонних справ, керівників міжнародних організацій (інших посадових осіб міжнародних організацій).

Україна надає держохорону політикам, які приїхали до країни у складі офіційних делегацій або завітали до України на запрошення органів державної влади.

Нагадаємо, у Києві держсекретар США призначив зустріч із президентом Володимиром Зеленським та міністром закордонних справ Дмитром Кулебою.

Блінкен також зустрінеться зі співробітниками та сім'ями посольства США, щоб розповісти, що планує американська сторона на випадок непередбачених обставин, якщо Росія вторгнеться в Україну.