Через штам "Омікрон" Meta на два місяці відклала повернення співробітників до офісів

офіс Meta
Офіс Meta. Фото: the Verge

Meta Platforms, материнська компанія Facebook, заявила, що по всій території США відкладає повернення співробітників до офісів до 28 березня 2022 року. Про це повідомляє CNBC.

Гігант соціальних мереж, штаб-квартира якого розташований у Менло-Парку, штат Каліфорнія, раніше планував повністю відкрити офіси для вакцинованих співробітників 31 січня.

"Ми зосереджені на тому, щоб у наших співробітників, як і раніше, був вибір, де їм працювати, враховуючи поточну ситуацію з Covid-19, — заявила Джанель Гейл, віцепрезидент з персоналу Meta. — Ми розуміємо, що невизначеність, що зберігається, ускладнює прийняття рішень про те, де працювати, тому ми даємо більше часу, щоб вибрати те, що найкраще підходить для них".

При поверненні до офісу від співробітників буде потрібно доказ повторної вакцинації. Якщо співробітники захочуть працювати віддалено і після 28 березня, то їм потрібно буде запитати у Meta відстрочку, яка триватиме від трьох до п'яти місяців.

Meta — одна з перших великих компаній, які повідомили своїх співробітників, що для підтвердження можливості працювати в офісі потрібні докази щеплення.

У грудні 2021 року Apple повідомила співробітників, що вони не мають точної дати повернення в офіс. У грудні Alphabet, материнська компанія Google, відсунула дату повернення з 10 січня на невизначений термін доти, доки не буде забезпечено "стабільне довгострокове робоче середовище".

В Уельсі це питання в умовах пандемії коронавірусу вирішується жорсткіше. За кожен вихід на роботу в офіс, якщо робота може виконуватися дистанційно, працівникам загрожує штраф у розмірі 60 фунтів стерлінгів, а їхнім роботодавцям – 1000 фунтів за кожне таке порушення.

Нагадаємо, у жовтні компанія Facebook змінила назву на Meta. За словами Цукерберга, зміна назви має продемонструвати, що компанія Facebook — це не тільки однойменна соцмережа, а й інші проєкти.