Евакуаційний рейс, психологічну допомогу та потрібні мапи тепер можна знайти через додаток "Київ Цифровий"

Евакуаційний рейс, психологічну допомогу та потрібні мапи тепер можна знайти через додаток "Київ Цифровий"

Для киян та всіх, хто перебуває у столиці, запустили низку нових функцій у мобільному додатку "Київ Цифровий". Зокрема, тепер там можна знайти рейси для евакуації з інших міст, дізнатися, де отримати психологічну підтримку, та багато іншого.

Про це повідомив керівник цифрової трансформації Києва (CDTO) та заступник голови КМДА Петро Оленич, передає пресслужба міськради Києва.

Доступні функції у додатку "Київ Цифровий" умовно розділили на групи. У "Безпеці" можна знайти мапу укриттів у Києві, евакуаційні рейси з різних регіонів, місце тимчасового проживання.

У розділі "Допомога" знаходиться інформація з гуманітарної допомоги для киян, про те, як стати волонтером, подання заявки на підключення Wi-Fi в укриттях, та підв'язане посилання на фонд "Повернися живим".

У розділі "Здоров'я" можна знайти мапи травмпунктів, аптек, ветклінік, пунктів психологічної допомоги, отримати інформацію про донорство.

Крім того, зібрані мапи:

Через "Київ Цифровий" можна знайти платформи, на яких громадяни можуть залишити інформацію про руйнування, військові злочини, переміщення російських військ.

Нагадаємо, у чат-боті "єВоріг" тепер можна надсилати фото російських військових, викритих у геноциді у передмісті Києва. У бот "єВоріг" можна зайти прямо з головного екрана програми держпослуг "Дія" або за посиланням. При цьому, щоб скористатися ботом, потрібно авторизуватись у "Дії".

Фото: ua.depositphotos.com