Не вакцинувалися: "Київтеплоенерго" відсторонило від роботи майже 400 працівників

КП Київтеплоенерго
КП "Київтеплоенерго". Фото: прес-служба підприємства

КП "Київтеплоенерго": не допустило до роботи 382 невакцинованих працівника — це пов'язано з тим, що з 31 січня почав діяти відповідний наказ. Про це повідомляє пресс-служба відомства.

"Усунення з 31 січня невакцинованих працівників за наказом МОЗ — хворобливий вимушений крок. Але це не вплине на постійне теплопостачання столиці. У КП "Київтеплоенерго" вакциновано понад 90% персоналу", — йдеться у прес-релізі. 

На підприємстві наперед розробили план заміщення оперативного невакцинованого персоналу.

"Ми змінили графік роботи оперативного персоналу та перерозподілили обов'язки. Тому усунення працівників без "зеленого" сертифікату не вплине на стабільність теплопостачання та терміни усунення аварійних пошкоджень обладнання та мереж", - заявив директор СП "Київські теплові мережі" КП "Київтеплоенерго" Василь Деревицький.

З 31 січня працівники органів місцевого самоврядування, державних та комунальних закладів охорони здоров'я та різних комунальних установ та організацій повинні бути вакцинованими хоча б однією дозою препарату. В іншому випадку їм загрожує усунення від роботи без збереження заробітної плати.

Вимога не стосується лише тих, хто має абсолютні протипоказання до щеплень від Covid-19 та підтверджує це медичне рішення.

Першими з 8 листопада 2021 року в Україні усунули від роботи невакцинованих педагогів та працівників центральних та місцевих органів влади. Після цього в МОЗ змінили список професій, для яких вакцинація є обов'язковою.

З 9 грудня 2021 року від роботи також почали усувати нещеплених працівників установ соціальної сфери, захисту прав дітей та реабілітаційних установ, державних службовців, співробітників стратегічних для держави підприємств, у тому числі "Укрпошти", "Укрзалізниці", "Нафтогазу".