Ростовська область запровадила режим НС

Ростовська область запровадила режим НС
Фото: евакуація жителів Донецька

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв ввів на території регіону, куди евакуюються жителі Донбасу, режим надзвичайної ситуації.

Про це йдеться на офіційному веб-сайті місцевого уряду.

"З огляду на тенденції до зростання кількості громадян, які прибувають, ми вважаємо за доцільне ввести режим надзвичайної ситуації з 10:00 19 лютого", - сказав Голубєв.

За словами російського чиновника, уряд регіону у зв'язку із ситуацією переведено на цілодобовий режим роботи.

Усі пункти пропуску у Ростовській області переведено лише на в'їзд на територію країни.

"Всі пункти пропуску були переведені тільки на в'їзд до РФ. З 09:00 мск 19 лютого прикордонне управління здійснює діяльність у посиленому режимі", - сказав представник прикордонного управління УФСБ по Ростовській області.

Заступник голови МНС Росії Віктор Яцуценко заявив, що евакуйовані з ОРДЛО можуть бути направлені ще в сім регіонів, крім Ростовської області.

"Сім регіонів Росії готові прийняти біженців. Це Краснодарський край, Курська, Воронезька, Білгородська, Орловська, Брянська, Московська області", - сказав він.

За словами Яцуценка, Московська область може ухвалити до 10 тис. осіб, Краснодарський край - до 20 тис. осіб.

Як повідомляє російська інформаційна агенція ТАРС, понад 10 тис. людей вже прибули з ОРДЛО до Ростовської області після початку евакуації. Серед них понад 4,5 тис. громадян Росії, понад 5,8 тис. громадян України, 23 громадяни інших держав.

Нагадаємо, що днями на Донбасі розпочалося загострення. Обидві сторони оголосили про обстріл своїх територій та позицій. Зокрема, українська сторона заявила про обстріл з боку "ЛНР" дитячого садка, а потім приватного будинку в селищі Станиця Луганська, а також ліцею в селищі Врубівка.

Після цього, 18 лютого, ватажки так званих "ДНР" та "ЛНР" заявили про раптову масову евакуацію з вивезенням населення до Ростовської області, заявивши, що найближчим часом готується наступ ЗСУ. У свою чергу, уряд Росії пообіцяв виплатити всім евакуйованим по 10 000 рублів (3,5 тисячі грн).

У РНБО у свою чергу заявили, що на тимчасово непідконтрольних територіях  можуть бути провокації,   а Україна наступати на Донбас не збирається.

При цьому у Головному управлінні української розвідки при Міністерстві оборони України   повідомили   про високу загрозу терактів в окупованому Донецьку - російськими спецслужбами заміновано низку об'єктів соціальної інфраструктури.