Швейцарія скасовує карантинні обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу

У Швейцарії вирішили, що варіант коронавірусу "Омікрон" не викличе нової хвилі захворюваності. Влада оголосила про поступове скасування карантинних обмежень, пов'язаних з пандемією Covid-19. Про це повідомляє Reuters.

З 3 лютого в країні скасовують вимогу залишатися на карантині людям, які контактували із хворими на Covid-19. Перестає діяти наказ про віддалену роботу, яка стала вже звичною для багатьох мешканців за часів пандемії.

Невакциновані туристи при в'їзді в країну більше не повинні робити тест на Covid-19 та надавати контактні дані.

При цьому уряд вирішив залишити в силі вимогу до людей, у яких підтвердили коронавірус. Вони мають перебувати на самоізоляції протягом п'яти днів.

Наступні рішення щодо скасування інших обмежень додатково ухвалять 16 лютого.

"Сьогодні прекрасний день. Ми бачимо світло наприкінці тунелю", - сказав президент Швейцарії Іньяціо Кассіс, коментуючи поступове скасування карантину.

Він наголосив, що люди ще продовжують боротися з пандемією, проте вже розпочався період поступового скасування обмежень, а це означає, що люди починають повертатися до звичного життя.

Зазначимо, що у Швейцарії понад 90% населення вакцинувалося проти коронавірусу. Добова кількість нових випадків зараження хоч і максимальна зараз, але вакциновані люди легше переносять вірус, тому завантаженість лікарень у Швейцарії низька.