У Великій Британії тестують чотириденний робочий тиждень

У Великій Британії тестують чотириденний робочий тиждень
У Великій Британії тестують чотириденний робочий тиждень

Великобританія з червня запускає пілотний режим чотириденного робочого тижня, в якому погодилися взяти участь близько 30 компаній.

Про це повідомляє Bloomberg.

Проєкт, як очікується, триватиме півроку. У ньому братимуть участь близько 30 компаній.

Протягом цього часу компанії дозволять працівникам працювати 32 години на тиждень. Натомість це не вплине на зарплату та інші бонуси.

Деякі компанії пропонуватимуть і інший варіант — розподілити 32 робочі години на 5 робочих днів.

За словами керівника проєкту Джо Райла, перехід на 32-годинний робочий тиждень підвищує продуктивність працівників та сприяє покращенню їхнього добробуту.

Він переконаний, що перехід на чотириденний робочий тиждень допоможе "компаніям відійти від простого виміру того, як довго люди працюють" та зосередитись на отриманих результатах".

Пілотна програма у Великій Британії є однією з кількох у світі, керованих організацією 4 Day Week Global. Подібні програми мають розпочатися у США та Ірландії, а також плануються у Канаді, Австралії та Новій Зеландії.

Раніше Іспанія стала однією з перших країн світу, де встановлено чотириденний робочий тиждень.

Зазначимо, 71,3% українських роботодавців готові розглянути перехід на чотириденний робочий тиждень у своїй компанії як експеримент. Про це свідчать результати опитування, проведеного сайтом пошуку роботи Jooble.