У Запорізькій області окупанти з початку війни викрали близько 400 цивільних, - голова ОВА

російська армія, росіяни, викрадення цивільних, російська армія

У Запорізькій області з початку широкомасштабного вторгнення армії Російської Федерації, окупанти викрали 393 цивільних. З них звільнено 230 осіб, а ще 163 продовжують перебувати у заручниках.

Про це повідомив голова Запорізької обласної військової адміністрації Олександр Старух. 

Він наголосив, що найбільше страждають люди, які  перебувають на тимчасово окупованих територіях. Не погоджуючись співпрацювати з терористами та демонструючи свою підтримку України, місцеві відчувають на собі прояви психологічного та фізичного насилля.

 початку російського вторгнення, станом на 8 червня відомо про 393 випадки викрадення серед цивільного населення. Над процесом вивільнення працюють на всіх рівнях влади", - поінформував Старух. 

За його словами, кількість викрадень більша, ніж кількість звільнених:

  • представники місцевої влади – 46 (з них звільнено 41);
  • підприємці – 32 (з них звільнено 19);
  • керівники підприємств, установ, організацій – 32 (з них звільнено 26);
  • журналісти – 2 (з них звільнено 2);
  • адвокати – 4 (з них звільнено 1);
  • діти — 5 (з них звільнено 3). 

Також очільник ОВА нагадав, що якщо ваші рідні чи знайомі потрапляють у полон до росіян, треба негайно інформувати про це за номером 0 800 503 508.  

Нагадаємо, за даними української розвідки, на тимчасово окупованих територіях України набувають системного характеру випадки викрадення родичів українських військових. Росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями та вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.