В Україні запустять нову систему оповіщення про небезпеку

В Україні запустять нову систему оповіщення про небезпеку
В Україні запустять нову систему оповіщення про небезпеку

В Україні запустять нову систему сповіщення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій чи інших небезпечних подій. Повідомлення будуть висвічуватись на телефоні поверх усіх вікон та супроводжуватись звуковим сигналом.

Про це повідомляє Державна служба надзвичайних ситуацій.

Ця технологія називається Cell broadcast. Вона дозволяє виводити повідомлення відразу на екран телефону поверх всіх програм або заблокованого екрана з одночасним гучним попереджувальним звуковим сигналом.

Наразі ДСНС впроваджує систему спільно з мобільними операторами.

"Це робиться для оперативного інформування населення про загрозу виникнення надзвичайних ситуацій або інших небезпечних подій та послідовності дій у цих ситуаціях. Абонентам "Київстар" найближчим часом почнуть надходити тестові повідомлення від ДСНС", — повідомляють у ДСНС і показують, як це повідомлення виглядатиме у телефоні.

Нагадаємо, з початку війни в Україні запустили додаток "Повітряна тривога", який сповіщає про небезпеку у конкретному регіоні.

Також в Україні запустили програму для надання першої медичної допомоги TacticMedAid. Програма безкоштовна і працює також без доступу до інтернету. Скористатися простими інструкціями у смартфоні можна будь-де в будь-який час.