Великобританія скасовує Covid-паспорти та обов'язкове носіння масок

Великобританія скасовує Covid-паспорти та обов'язкове носіння масок
Великобританія скасовує Covid-паспорти та обов'язкове носіння масок

Великобританія скасовує обов'язкове носіння масок у громадських місцях, паспорти про вакцинацію, а також рекомендацію працювати з дому.

Про це повідомляє Тhe Guardian.

Прем'єр Великобританії Борис Джонсон оголосив про відміну в країні вакцинних паспортів та обов'язкових масок у громадських місцях. Також не діє рекомендація працювати з дому.

"З наступного тижня раніше введені заходи перестануть діяти", — сказав глава британського уряду.

Він додав, що влада скасовує обов'язкову вимогу демонструвати електронне свідоцтво про повну вакцинацію при відвідуванні масових заходів та нічних клубів та рекомендацію для роботодавців щодо переведення працівників на віддалену роботу.

Крім того, "уряд більше не вимагатиме обов'язкового носіння масок" у закритих приміщеннях та громадському транспорті, зазначив Джонсон.

Захворюваність на коронавірус у Великобританії почала різко знижуватися після пікових значень у середині-кінці грудня 2021 року, коли показники досягали 220 тисяч заражених за день.

Минулої доби було виявлено 94 тисячі хворих і 438 померлих від ковіда. Загалом у Великій Британії з початку пандемії коронавірусом заразилися понад 15 млн людей, 152 тисячі померли.

Зазначимо, Верховний суд США заблокував розпорядження президента країни Джозефа Байдена про обов'язкову вакцинацію співробітників великих компаній, альтернативою якому було б носіння масок та щотижневе тестування власним коштом.