Акції Facebook впали більш ніж на 20% через низький прибуток компанії

Акції компанії Meta (раніше Facebook) впали на 22% після того, як з'ясувалося, що доходи Meta не виправдали очікування інвесторів, і компанія заявила, що в першому кварталі на неї чекають численні проблеми, у тому числі фінансові. Про це повідомляє CNBC.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

На початку торгів у середу, 2 лютого, цінні папери Meta подорожчали до 323 доларів за штуку, але вже після публікації фінзвіту акції впали до 249 доларів.

Динаміка падіння вартості акцій Meta (Facebook). Фото: NASDAQ

Інфляція, збої в ланцюжках постачання рекламодавців і перехід користувачів на продукти, які "монетизуються за нижчими ставками", є одними з ключових проблем, з якими стикається компанія.

За даними Refinitiv, виручка Meta у першому кварталі становитиме від 27 до 29 мільярдів доларів, тоді як аналітики очікували, що цей показник перевищить 30 мільярдів доларів.

"Що стосується очікувань, ми чекаємо на нові труднощі через посилення конкуренції на залучення користувачів і через зміщення залученості в наших додатках у бік відео-поверхонь, таких як Reels (один з форматів публікацій в Instagram — Delo.ua), які монетизуються з нижчими ставками, ніж Feed та Stories", — йдеться в повідомленні Meta.

Раніше різко впали акції Netflix через повільний приріст передплатників. Тоді падіння відбулося також після публікації одного із звітів компанії. Він показав, що чистий приріст числа передплатників сервісу в жовтні-грудні 2021 року виявився нижчим за очікування інвесторів. У четвертому кварталі кількість користувачів платних сервісів Netflix зросла на 8,28 мільйона, досягнувши 221,8 мільйона людей.