Держспецзв'язку тестує месенджер для українських військових

Спочатку месенджер перевірять на рівень захищеності, потім вирішать, чи пропонуватимуть його військовим
Фото: Depositphotos

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) планує запустити власний месенджер для військових під назвою "Розмова".

Про це заявив голова відомства Юрій Щиголь, повідомляє Forbes. За словами голови Держспецзв'язку, нова система обміну повідомленнями має замінити месенджери типу WhatsApp або Telegram, які не рекомендують використовувати українським військовослужбовцям.

Замість них пропонують швейцарський додаток Threema, що позиціонує себе як "безпечний месенджер", який набув популярності кілька років тому.

Як зазначив Щиголь, месенджер "Розмова" власноруч створили програмісти з різних регіонів України.

Наразі команда Держспецзв'язку тестує новий месенджер. Спочатку його перевірять на рівень захищеності, потім вирішать, чи пропонуватимуть його військовим.

"Поки що це лише рекомендація, адже складно простежити, хто які програми завантажує, а змушувати військових користуватися іноземною програмою, несертифікованою в Україні, не можна", — розповів Щиголь.

Нагадаємо, платформа Creative Management Camp та громадська організація "Культурна агенція ∀" запустили бета-версію свого проекту — додаток для онлайн-нетворкінгу "Навзаєм".

Раніше повідомлялося, що в месенджер Telegram додали нові функції: реакції на повідомлення, анонсований раніше прихований текст, переклад повідомлень та QR-коди з візерунками.

Джерело фото: Depositphotos