Українські оператори відключили зв'язок російським військовим, а окупанти не зможуть заглушити український мобільний зв'язок та інтернет

Українські оператори відключили зв'язок російським військовим, а окупанти не зможуть заглушити український мобільний зв'язок та інтернет

Мобільні оператори заблокували доступ телефонів із російськими номерами у свої мережі.

Не маючи можливості дзвонити за своїми номерами, окупаційні війська все частіше відбирають телефони у громадян, попереджає Держспецзв'язку та просить українців, у яких відібрали телефон представники ворожих військ, якнайшвидше повідомити про це оператора та попросити заблокувати вкрадений телефон.

"Ми розуміємо, що це зробити, коли забрали телефон, непросте завдання. Однак це дуже важливо – знайдіть сусідів, у яких є телефон, скористайтесь стаціонарним апаратом, від цього залежить безпека нашої держави та життя українців", — закликала Держспецзв'язку.

Також Держспецзв'язку спростувала повідомлення, що розповсюджуються в соцмережах, про те, що російські окупаційні війська планують заглушити український мобільний зв'язок і інтернет, щоб замінити його своїм сигналом значно більшої потужності, до якої приєднаються телефони українських користувачів.

На захоплених територіях, відключивши чи зруйнувавши базові станції, ворожі війська можуть відключити український зв'язок.

Щоб транслювати на українську територію свій сигнал, їм необхідний сильний передавач, завдяки якому можна забезпечити покриття сигналом на кілька кілометрів. Однак те, що таким чином може бути замінено сигнал українських операторів по всій території, — неправда. Якщо телефон захоче підключитися до мережі, ви отримаєте повідомлення про роумінг.

Планових відключень українців від мобільного зв'язку не буде, пообіцяли у Держспецзв'язку.

Українські військові та керівництво держави користуються спеціальним захищеним зв'язком гарантованої стійкості. Ці розмови неможливо прослухати за рахунок криптографічного шифрування та технічного захисту інформації, проінформувала Держспецзв'язку.