Warner Music Group заробила мільярд доларів на стримінгу за три місяці

Warner Music Group заробила мільярд доларів на стримінгу за три місяці
WMG активно працює з популярними співаками та музичними гуртами. Фото: сайт компанії

Найбільша у світі звукозаписуюча компанія Warner Music Group за четвертий квартал 2021 року заробила мільярд доларів на стрімінгу відомих виконавців, включаючи Ed Sheeran, Coldplay, Dua Lipa та Silk Sonic.

Про це повідомляє профільне видання M usicbusiness.

Загалом квартальний виторг компанії досяг 1,386 мільярда доларів. Останній фінансовий звіт показав, що WMG щоквартально збільшує свої доходи від записаної музики, включаючи стрімінгові, цифрові та фізичні продажі, а також додатковий дохід.

За перший фінансовий квартал 2022 року показник зріс на 19,4% у річному обчисленні.

Загальна виручка Warner Music Group досягла 1,614 мільярда доларів у четвертому календарному кварталі 2021 року, збільшившись на 21% у річному обчисленні з 1,335 мільярда доларів у жовтні-грудні 2020 року.

Розбивка даних про доходи WMG від записаної музики за четвертий календарний квартал 2021року показує, що 836 мільйонів доларів надійшло від потокової передачі, що на 20,8% більше, ніж у попередньому році.

Цифровий виторг (включаючи потокову передачу та завантаження) виріс на 19,7% - з 727 мільйонів доларів за квартал до 870 мільйонів доларів за три останні місяці 2021 року.

Загалом зростання доходів компанії зумовлене збільшенням виручки за всіма напрямками WCM, включаючи стрімінг, синхронізацію, продуктивність та механічні доходи.

"Досягнення рекордного рівня за 18 років роботи в якості самостійної компанії є доказом того, що ми стали дуже сильними. Водночас у нас ніколи не було стільки можливостей", - сказав генеральний директор Warner Music Group Стів Купер.

Раніше повідомлялося, що музична видавнича компанія Warner Chappell Music (дочірня структура WMG) придбала у спадкоємців Девіда Боуї глобальні права на публікацію музики з каталогу співака.