"Укравтодор" цього року відремонтує за програмою Зеленського "Велике будівництво" 5,5 тисячі кілометрів доріг

"Укравтодор" цього року відремонтує за програмою Зеленського "Велике будівництво" 5,5 тисячі кілометрів доріг

"Укравтодор" цього року планується відремонтувати 5,5 тисячі кілометрів доріг і понад 200 мостів.

Про це повідомив заступник голови "Укравтодору" Андрій Івко в інтерв'ю Forbes, розповідаючи про плани реалізації програми президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" у дорожній сфері на 2022 рік.

"Відремонтувати 5500 км і більше 200 мостів. Закінчити будівництво дороги ДніпроРешетилівка та розпочати ремонт доріг МаріупольМелітопольХерсонМиколаївОдеса та БориспільДніпро, а також оновити дорогу КиївЧоп. У планах закінчити будівництво мостів у Запоріжжі та початок будівництва Кременчуцького та Ямпільського мостів",сказав Івко.

Плани на цей рік також містять ремонт доріг до пунктів пропуску та туристичних "магнітів". Зокрема, до курортів Одещини, Херсонщини, Миколаївщини та Закарпаття.

У рамках співпраці з міжнародними фінансовими організаціями у 2022 році планується відремонтувати ділянку траси КиївОдеса на Черкащині, на Луганщинітраси КПП "Танюшівка"СтаробільськБахмут та ділянку дороги Н-26 ЧугуївСтаробільськМелове, збудувати північно-східний обхід Тернополя та розв'язку біля цього міста на трасу М-19, яка йде з Волинської до Чернівецької області.

Також  закінчити ремонт 40 км дороги М-30 СтрийІзварине у Хмельницькій області.

Наступним етапом стануть ремонт доріг у Рівненській та Луганській областях та продовження ремонту траси КиївОдеса у Кіровоградській, Миколаївській та Одеській областях.

Підготовлено ТЕО будівництва першої концесійної дороги КраківецьЛьвівБродиРівне, яка буде дорогою першої категорії завдовжки приблизно 280 км. Оголошення конкурсу з вибору концесіонера та старт будівництва стануть можливими після ухвалення відповідного законопроєкту.

Андрій Івко висловив сподівання, що все це станеться вже цього року. Дорога буде платною, але матиме альтернативну безкоштовну.

Цього року планується розпочати першу ділянку Київської кільцевої дороги. Проектна документація, за словами Івка, вже готова. Загалом дорога складається із семи ділянок загальною довжиною приблизно 150 км.

Нагадаємо, раніше заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко заявив про плани до 2024 року оновити за програмою президента Володимира Зеленського «Велике будівництво» 24 тисячі кілометрів доріг.