У світі міський туризм майже відновився після коронакризи

У світі міський туризм майже відновився після коронакризи
Коронавірус став менш важливим для мандрівників. Фото: WienTourismus

До міст по всьому світу активно повертаються туристи, міський туризм вже майже досяг рівня, на якому був у доковідному 2019 році. Про це свідчать дані платформи онлайн-бронювання житла Airbnb, повідомляє BBC.

Це підтверджують ключові показники розвитку туризму, зазначають у Airbnb. Кількість ночей, заброньованих у містах за останні три місяці 2021 року, майже досягла рівня 2019 року. А в США цей показник уже досягнув доковідного рівня .

Крім того, Airbnb повідомляє про рекордний прибуток у розмірі 55 мільйонів доларів за четвертий квартал, що також свідчить про відновлення туризму.

"Міста були важливими напрямками для бізнесу Airbnb, але під час пандемії заміські райони виявилися популярнішими, оскільки люди зосереджені на відпочинку на свіжому повітрі без скупчення людей", — вважають у виданні.

В Airbnb помітили деякі зміни у перевагах туристів після початку пандемії. Зокрема, формат віддаленої роботи, що став звичним для багатьох людей за останні два роки, продовжує впливати на бізнес Airbnb. Справа в тому, що користувачі вибирають тепер найчастіше довгострокову оренду.

За даними компанії, майже чверть ночей, заброньованих за останні три місяці 2021 року, передбачала оренду на чотири тижні або довше.

"За майже два роки після початку пандемії стало ясно, що ми переживаємо найбільші зміни у сфері подорожей з моменту появи комерційних рейсів", — йдеться у листі компанії до акціонерів.

Внутрішні та короткі відстані залишаються популярнішими, ніж міжнародні поїздки. В Airbnb акцентують, що компанія фіксує дедалі більше ознак того, що вірус став менш важливим для мандрівників.

Наприклад, під час хвилі заражень Omicron на платформі було менше скасування, ніж під час попередніх сплесків. А замовлення на літо 2022 року наприкінці січня зросли на 25% порівняно з 2019 роком.

Крім того, подорожувати стає простіше, оскільки країни починають скасовувати або послаблювати карантинні обмеження, пов'язані з коронавірусом.

Зокрема, з 15 березня уряд В'єтнаму відкрив в'їзд на територію держави іноземним туристам зі 101 країни, які вакциновані від Covid-19.

Газета VN Express повідомила, що міністри запропонували уряду відновити односторонню безвізову політику для 13 країн та двосторонню для 88 країн та територій, як до пандемії коронавірусу.