У Таїланді скасовують карантин

У Таїланді скасовують карантин

З 1 лютого у Таїланді знову запустять програму Test&Go для тих, хто пройшов вакцинацію від коронавірусної інфекції Covid-19.

Як повідомляє Bangkok Post, з цього часу в осіб, вакцинованих від Covid-19, після прибуття до Таїланду братимуть тест на коронавірус, а потім ще один через п'ять днів.

За інформацією агентства, всі туристи, які прибувають у країну, також мають надати інформацію про заплановане місцезнаходження.

В агентстві зазначають, що цю програму скасували близько місяця тому через швидке поширення штаму "Омікрон" та суперечливих даних щодо ефективності вакцин проти нього.

Як зазначає місцеве видання, цей крок націлений на підтримку туристичного сектору країни, який постраждав під час пандемії.

Паралельно влада країни прийняла рішення дозволити ресторанам продавати алкоголь до 23:00 (раніше діяла заборона на продаж після 21:00). Бари та нічні клуби при цьому залишаються закритими.

За час пандемії в Таїланді зафіксували 2,35 млн випадків зараження коронавірусом, майже 22 тисячі людей померли через хворобу.

Нагадаємо, у грудні влада Таїланду вирішила повернути вимогу до іноземців проходити обов'язковий карантин після приїзду в країну. Він може тривати від 7 до 10 днів.

Раніше повідомлялося, що у березні 2021 року керівництво Таїланду вдвічі скоротило термін карантину, якого повинні дотримуватися після прибуття іноземні туристи.