НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

У Харкові сервісний центр МВС приймає іспити в майбутніх водіїв у метро

У Харкові сервісний центр МВС приймає іспити в майбутніх водіїв у метро
Фото: Центр ГСЦ МВС

У Харкові сервісний центр МВС з екзаменаційним класом через повітряні тривоги облаштували на одній зі станцій метрополітену.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомляє Регіональний сервісний центр ГСЦ МВС у Харківській, Полтавській і Сумській областях.

Там зауважують, що тривалість повітряних тривог на Харківщині змушує пристосовуватися до нових реалій надання адміністративних послуг.

Тому з турботою про безпеку та комфорт громадян другий сервісний центр МВС у місті Харкові здійснив переїзд до укриття, розташованого на одній зі станцій метро – "Київська".

"Харківщина – регіон із найтривалішими повітряними тривогами. Пошуки приміщення, що було б безпечним для усіх і забезпечило потреби у безперервності процесів привели до найкращого рішення сьогодні – переїзду в метро. Відтепер обидва сервісні центри МВС працюють в укриттях і можуть здійснювати екзаменаційну діяльність для усіх охочих майбутніх водіїв", – розповів Дмитро Крейнер, начальник регіонального сервісного центру ГСЦ МВС у Харківській, Полтавській та Сумській областях.

Які послуги можна отримати

Зазначається, що на новій локації сервісний центр надає послуги з:

  • видачі посвідчення водія на право керування транспортними засобами після закінчення навчального закладу та складення іспитів; 
  • обміну/відновлення посвідчення водія;  
  • видачі міжнародного посвідчення водія.

Для надання усіх цих послуг тут працюють 15 адміністраторів, готових допомогти в будь-який момент. Приміщення облаштоване екзаменаційним класом на 10 місць, забезпечено відсутність "сліпих зон" і комфорт для складання теоретичного іспиту.

"За час роботи в укритті з початку червня сервісний центр МВС у Харкові здійснив майже 7 тисяч реєстраційних дій з транспортними засобами й видав близько 450 посвідчень водія вперше. Ця статистика свідчить про те, що наші послуги користуються попитом серед громадян. Сервісний центр МВС на станції метро "Київська" став шостим центром у регіоні, який працює в укритті під час повітряної тривоги", – прокоментував начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик.

Харків переноситься під землю

У Харкові, який регулярно зазнає ракетних обстрілів з боку Росії, вживають додаткових заходів безпеки.

У відповідь на постійні обстріли Харкова, влада вирішила створити перший в Україні підземний сервісний центр МВС.Це рішення дозволило забезпечити безпеку як співробітників, так і відвідувачів під час повітряних тривог та обстрілів.

 У місті також планується створити підземні приміщення для розміщення операційних та реанімаційних відділень на базі низки медичних закладів.

Раніше повідомлялося, що Райффайзен Банк відкрив перші підземні відділення у Харкові та Дніпрі. Вони працюють на базі вже існуючих та обслуговують клієнтів у разі оголошення повітряної тривоги у регіоні. Обслуговування клієнтів доступне через окремий вхід, який веде до підземного приміщення.

Також у Харкові у вересні почали  працювати класи для навчання школярів у метрополітені. Всього облаштовано кабінети для занять 60 класів. На станції метро дітей у супроводі педагога підвозитиме шкільний автобус (у місті для цього розробили 34 маршрути).

Окрім того, під землею у Харкові навчаються не лише школярі, а й дошкільнята. До дитячого садка в метро вже записали 650 дітей.