"Альпарі банк", який збиралася купити "Укрпошта", припиняє свою діяльність

"Альпарі банк", який збиралася купити "Укрпошта", припиняє свою діяльність
Фото: "Укрпошта" / Facebook

АТ "Альпарі банк" припиняє здійснення банківської діяльності, план припинення погоджений рішенням Нацбанку України.

Про це повідомила пресслужба "Альпарі банку".

"12.12.2023 Єдиний акціонер АТ "АЛЬПАРІ БАНК" прийняв рішення № 6/2023 припинити здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи та затвердити План припинення. План припинення здійснення банківської діяльності АТ "АЛЬПАРІ БАНК" погоджений рішенням НБУ №495-рш від 28.12.2023", - йдеться у повідомленні банку.

Таким чином, "Альпарі банк" скорочує надання окремих банківських послуг, визначених в частині третій статті 47 Закону України "Про банки і банківську діяльність", а саме:

— залучення коштів та банківських металів, що підлягають поверненню, від необмеженого кола осіб;

— надання коштів та банківських металів у кредит за рахунок залучених у вклади (депозити), у тому числі на поточні рахунки, коштів та банківських металів від власного імені, на власних умовах та на власний ризик (крім здійснення операцій з придбання депозитних сертифікатів Національного банку України).

"Оскільки наша банківська установа знаходиться в процедурі припинення здійснення банківської діяльності без припинення юридичної особи, надання банківських послуг на даний час обмежене. Існуючі  рахунки поступово закриваються, нові рахунки будь яким клієнтам не відкриваються", - наголосили в "Альпарі банку".

Нагадаємо, про те, що "Укрпошта" домовилася про покупку найменшого в Україні за розмірами активів "Альпарі банку" за 260 мільйонів гривень, стало відомо ще в листопаді 2021 року.

У червні 2022 року Антимонопольний комітет України надав "Укрпошті" дозвіл на його придбання.

Однак через те, що "Укрпошта" та Мінінфраструктури так і "не усунули всіх недоліків у документах", на які вказував НБУ, регулятор не погодив цю угоду та повернув назад "Укрпошті" пакет документів на купівлю "Альпарі" без прийняття рішень 29 травня 2023 року, повідомляла "Економічна правда".