НБУ спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу

НБУ спрощує низку обмежень для підтримки діяльності волонтерів та бізнесу
Фото: depositphotos

З 6 серпня НБУ дозволив банкам не застосовувати ліміт на розрахунки фізичних-осіб волонтерів із гривневих карток за кордоном для купівлі товарів військового призначення.

Про це повідомили в НБУ. 

Так, фізособи-волонтери мають можливість розраховуватися гривневими платіжними картками за кордоном без обмежень для купівлі товарів військового призначення з переліку, визначеного НБУ (за умови дотримання низки вимог). 

Також додано рації до переліку товарів, для придбання яких громадяни можуть купувати та переказувати за кордон іноземну валюту в межах ліміту 400 тис грн (це розширення послаблення для волонтерів, яке запроваджувалося 4 квітня).

Ліміт на розрахунки гривневими платіжними картками за кордоном не поширюватиметься на юридичних осіб, які здійснюють перевезення вантажів у міжнародних сполученнях.

Прі цьому український бізнес зможе купувати валюту з її зарахуванням на поточний валютний рахунок для подальшого використання на витрати за кордоном за допомогою корпоративних платіжних карток. До таких витрат належать добові витрати (ліміт 80 євро на співробітника), а також втрати на оплату проживання та транспортні. 

Нагадаємо, що у додатку monobank з'явилася можливість купити валюту.