Ощадбанк подав позов проти РФ до Європейського суду з прав людини

Ощадбанк подав позов проти РФ до Європейського суду з прав людини

8 грудня 2022 року Ощадбанк завершив складну експертно-юридичну роботу та подав скаргу проти країни-агресора РФ до Європейського суду з прав людини.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

Про це повідомила пресслужба фінустанови.

"Внаслідок збройної агресії Російської Федерації українським компаніям та громадянам було завдано значних матеріальних збитків. Ощадбанк не став винятком, багато його відділень зазнали руйнацій та пошкоджень, а сам банк – значних втрат", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що системна робота Ощадбанку з документації воєнних злочинів дала змогу застосувати міжнародно визнані юридичні механізми, спрямовані на відновлення справедливості та покарання агресора.

"Віримо в ЗСУ, справедливість, міжнародне право та сподіваємось на чергову юридичну відповідальність агресора перед Ощадбанком", - підкреслили у фінустанові.

Зазначимо, Ощадбанк став першою держкомпанією та першою банківською установою, яка виграла справу проти РФ щодо збитків, отриманих внаслідок анексії українського Криму.

Верховний суд Франції залишив у силі рішення Міжнародного арбітражу про стягнення $1,5 млрд з РФ на користь Ощадбанку за втрату банком активів унаслідок анексії Криму.