НБУ курс:

USD

41,32

+0,04

EUR

45,80

+0,34

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Звільнення голови правління ПриватБанку: Бьош залишить фінустанову 1 листопада

ПриватБанк
Фото: ua.depositphotos.com

Наглядова рада державного ПриватБанку вирішила достроково звільнити главу правління фінустанови Герхарда Бьоша і розірвати з ним трудовий контракт. 1 листопада 2024 року стане його останнім робочим днем у банку.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як пояснюють звільнення

Як йдеться в повідомленні банку в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), підставою такого рішення став пункт 5 частини першої статті 41 КЗпП України.

Зазначений пункт передбачає звільнення з ініціативи власника або уповноваженого ним органу у зв'язку з припиненням повноважень посадових осіб.

ПриватБанк підтвердив звільнення голови правління: вже шукають заміну

Бьош очолює правління ПриватБанку з 10 червня 2021 року. Наприкінці червня цього року банк повідомив, що Бьош залишить його, а наглядова рада вже почала процес відбору нового голови правління.

"Пан Бьош продовжуватиме виконувати свої обов'язки повною мірою до плавного переходу управління та лідерства в правлінні", - зазначили тоді у пресслужбі.

Про те, що наглядова рада ПриватБанку планує змінити голову правління банку, 26 червня повідомили ЗМІ.

Неофіційно причиною відставки у банку називають невідповідність завдань, які ставилися Бьошу, фактичній реальності.

Зокрема, коли його обирали на посаду голови правління найбільшого українського банку, то серед завдань озвучували підготовку до приватизації. Водночас в умовах війни, цей процес поставили на паузу.

Про Герхада Бьоша

Бьош має майже 40 досвіду в банківській сфері. Його кар'єра розпочалася 1986 року, в Австрії, в ролі економічного дослідника, після чого продовжив свою діяльність у банківському секторі на посадах у керівництві відділів казначейства, комерційного банкінгу та торгівлі.

Протягом 2004-2006 років він очолював глобальний відділ казначейства та ринків у Raiffeisen Zentralbank, потім 2006 року прийшов на український ринок як заступник голови правління Райффайзен Банку, а вже 2010 року він отримав посаду першого заступника голови.

Джерело фото: ua.depositphotos.com