НБУ курс:

USD

41,41

+0,05

EUR

46,12

+0,12

Готівковий курс:

USD

41,80

41,72

EUR

46,60

46,44

АРМА шукає управителя для арештованого заводу напівфабрикатів "Єрмоліно"

АРМА шукає управителя для арештованого заводу напівфабрикатів "Єрмоліно"
Фото: АРМА

Агентство з розшуку та управління активами розпочало пошук управителя для заводу ТМ “Єрмоліно” в Дніпропетровській області. Комплекс був переданий в управління АРМА рішенням Шевченківського районного суду Києва та має площу 4654,8 кв.м. Про це йдеться на сайті АРМА.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Завод має значний потенціал для розвитку та забезпечення роботою до 1 тисячі громадян. Він оснащений дороговартісним та справним німецьким та італійським обладнанням, володіє ліцензією на виробництво і займається дистрибуцією. Оцінка комплексу, проведена АРМА, складає більш як 558 мільйонів гривень.

Однак на території заводу знаходиться близько 300 тонн простроченої продукції та сировини, що потребує утилізації.Хоча ця продукція не є арештованою, АРМА вважає за необхідне вирішити це питання в рамках системного підходу до управління активом. 

З цією метою Агентство звернулося до органу досудового розслідування та Кабінету міністрів з проханням вжити заходів щодо утилізації зіпсованої продукції, щоб уникнути негативного впливу на екологічну ситуацію в регіоні.

АРМА найближчим часом оголосить конкурс на обрання управителя для заводу. Агентство запрошує всіх зацікавлених осіб взяти участь у конкурсі та отримати шанс розвивати потужності підприємства, сприяючи зміцненню економіки України.

Арешт заводу "Єрмоліно" через масштабне ухилення від податків

Нагадаємо, у серпні 2022 року співробітники Бюро економічної безпеки викрили компанію "Єрмоліно" в ухиленні від сплати податків у особливо великих розмірах. Схема ухилення полягала у перерахуванні коштів на транзитно-конвертаційну групу з метою їх подальшої легалізації.

Бенефіціаром компанії, активи якої оцінюються у понад 350 мільйонів гривень, значився громадянин Росії та Мальти Ілля Александров, власник торгової марки "Єрмоліно". 

До виробництва та реалізації заморожених напівфабрикатів під ТМ "Єрмоліно" залучені три компанії: ТОВ "Ромерм" (село Чумаки Дніпропетровської області), ТОВ "Київ-Торг" (Київ) та ТОВ "Дніпро-Вендор" (Дніпро).70% "Ромерм" належить Александрову, а решта 30% – швейцарській компанії EBR Finanzholding AG. "Київ-Торг" та "Дніпро-Вендор" повністю належать Александрову та займаються збутом продукції, виробленої на заводі у Чумаках.

Додамо, що "Єрмоліно" є відомим виробником пельменів, хінкалі, вареників, млинців, котлет та інших напівфабрикатів, а також кондитерських виробів. При цьому наразі на його сайті наголошується, що "ТМ "Єрмоліно" тимчасово призупинила роботу в Україні".

При цьому "Єрмоліно" є російським брендом, названим на честь міста в Калузькій області, де, власне, і розташоване початкове виробництво напівфабрикатів, причому російський і український виробники використовували один і той же логотип.