Маск планує скоротити половину робочих місць у Twitter, щоб зменшити витрати

Маск планує скоротити половину робочих місць у Twitter, щоб зменшити витрати

Мільярдер Ілон Маск планує скорити близько 3700 співробітників Twitter, тобто половину, щоб знизити витрати після придбання соціальної мережі за 44 мільярди доларів.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Новий власник Twitter має намір поінформувати співробітників про скорочення у пʼятницю, 4 листопада. Маск також планує скасувати існуючу політику компанії щодо роботи з будь-якого місця, попросивши співробітників, що залишилися, зʼявитися в офіси. Зазначається, що деякі винятки можуть бути зроблені.

Маск та команда консультантів все ще завершують узгодження умов звільнень, але один із варіантів, який вони розглядають, — запропонувати людям 60-денну вихідну допомогу.

Зазначається, що співробітники Twitter готуються до звільнень з того часу, як Маск став власником компанії і іодразу ж звільнив більшу частину керівного складу. У наступні дні звільнилися також директор з маркетингу, директор по роботі з клієнтами і віце-президент з глобальних клієнтських рішень.

Нагадаємо, Маск нарешті завершив купівлю соціальної мережі Twitter за 44 мільярди доларів. Він заявив, що купив Twitter не для того, щоб заробити більше грошей, а щоб "спробувати допомогти людству, яке я люблю".  

Одним із перших рішень Маск звільнив генерального директора Парага Агравала, фінансового директора Неда Сігала та Віджая Гадде, керівника відділу правової політики, довіри та безпеки.