McDonald's планує до кінця року відкрити ще 6 ресторанів в Україні: де з'являться нові заклади

McDonald's планує до кінця року відкрити ще 6 ресторанів в Україні: де з'являться нові заклади
Фото: Depositphotos

У 2024 році McDonaldʼs планує відкритися в Ужгороді та Чернівцях, а загалом компанія має намір відкрити не менше шести ресторанів в Україні. 

Про це повідомила CEO McDonaldʼs Ukraine Юлія Бадрітдінова, передає Forbes.

"Ужгород та Чернівці – єдині обласні центри, де немає McDonaldʼs. Цьогоріч там відкриємося», – заявила Бадрітдінова.

Також вона повідомила, що компанія планує відкрити не менше 6 ресторанів по всій Україні до кінця 2024 року.

"Плануємо розвиватися і у сателітах Києва», – додала CEO McDonaldʼs.

За її словами, у 2023 році McDonaldʼs інвестував у відкриття нових та оновлення старих ресторанів 1 млрд грн. При цьому український підрозділ компанії отримав всі інвестиції від головного офісу.

В свою чергу, як ідеться у повідомленні McDonald's, в 2023 році ресторани мережі обслужили 85,7 мільйонів клієнтів. Загалом в Україні працює 101 ресторан зі 117 існуючих.

В минулому році McDonald's поступово розширював меню, яке за результатами року збільшилось із 70 позицій до близько 100: зокрема, повернулися Роял Чізбургер, Дабл Роял Чізбургер, а також було запущено нові продукти постійного меню, такі як Чікен Джуніор.

Серед найпопулярніших пропозицій бургерів, які замовляли клієнти McDonald's, - Чізбургер, Біг Мак меню, Дабл Чізбургер та Дабл Чізбургер меню, а також Біг Тейсті меню; натомість з-поміж інших позицій — це велика картопля фрі (в меню та окремо) і картопляні діпи.

В свою чергу, минулого року термінали самообслуговування, розташовані у залах ресторанів, стали вибором №1 з-поміж способів замовлення та склали 45% замовлень від усіх каналів продажів. А кількість активних користувачів в мобільному застосунку McDonald's у 2023 році склала понад 470 тисяч.

McDonald's в Україні 

McDonald’s в Україні — лідер серед ресторанів швидкого обслуговування. Перший заклад відкрито 24 травня 1997 року в Києві. McDonald’s щорічно входить до переліку 100 найбільших платників податків в Україні, а також до переліку найкращих роботодавців. McDonald’s в Україні — партнер-засновник і найбільший корпоративний партнер Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні. 

Нагадаємо, що усі українські McDonald’s призупинили роботу в лютому 2022 року через повномасштабне російське військове вторгнення. Відновлювати їх роботу поступово почали з вересня 2022 року.

Наразі в усіх закладах McDonald's запроваджені розширені правила безпеки. Під час повітряної тривоги ресторани зачиняються, аби працівники і відвідувачі могли перейти у найближче укриття, і робота відновлюється орієнтовно через годину після скасування тривоги.

У листопаді 2023 року було відкрито перші ресторани в Кіровоградській області – в Олександрії та Кропивницькому, а також перший ресторан у Карпатах.

У кінці грудня 2023 року на 20-му кілометрі після виїзду з Києва, у селі Стоянка Бучанського району, відкрився 100-й ресторан McDonald’s серед тих, які нині працюють в Україні. А 31 грудня відкрився новий ресторан у центральній частині Києва - на бульварі Миколи Міхновського (Дружби народів), 33А, що на транспортній розв'язці біля мосту Патона.

Фото: ua.depositphotos.com