НБУ курс:

USD

41,25

+0,03

EUR

45,71

--0,44

Готівковий курс:

USD

41,50

41,42

EUR

46,15

46,00

"Нова пошта" стикається з браком кадрів через перехід працівників до компаній з 100% бронюванням

"Нова пошта" стикається з браком кадрів через перехід працівників до компаній з 100% бронюванням
Ілюстрація: ua.depositphotos.com

Підприємства, такі як найбільший логістичний оператор України "Нова пошта", які можуть бронювати лише 50% свого персоналу, стикаються з значним дефіцитом робочої сили через міграцію співробітників до компаній, що забезпечують 100% бронювання працівників. Про таку тенденцію повідомив співвласник "Нової пошти" В'ячеслав Климов під час конференції "Бізнес і війна - діалоги про майбутнє", організованої New Voice, передає “Інтерфакс-Україна”.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

"Бачимо тренд, коли співробітники починають мігрувати, переходити в компанії, які забезпечують 100% бронювання. З моєї точки зору, відбувається певний перекіс...", - сказав Климов.

Климов також підкреслив, що ця ситуація поглиблює дефіцит кадрів внаслідок мобілізації. Він зазначив, що до Збройних сил України мобілізовано 3549 співробітників "Нової пошти", з яких 166 загинули.

Він також підкреслив, що компанія намагається подолати негативні тренди шляхом перенавчання жінок на професії, які традиційно вважалися чоловічими, та інвестує в технології й автоматизацію процесів.

"Ми маємо залишатися на рівні... Вимоги споживачів залишаються високими. І після війни так чи інакше ми будемо все більше стикатися зі зростанням конкуренції, як внутрішньої, так і зовнішньої. До цього потрібно бути готовими", - наголосив Климов.

Нагадаємо, у липні під час HR Wisdom Summit 2024 директор з персоналу "Нової пошти" Ольга Лук'яненко повідомила, що компанія має щомісячну потребу в кадрах у кількості 2 тисячі людей. 

За її словами, розміщена на сайті пошуку роботи вакансія закривається в середньому за два тижні. Найбільш дефіцитними спеціальностями представниця компанії назвала "все, що пов'язано з чоловічою робочою силою".

Зокрема, найбільше вакансій складають вантажники у сортувальних центрах, а також чоловіки для роботи у відділеннях Нової пошти, оскільки там теж є потреба переносити важкі посилки. При цьому найбільш критичною Лук'яненко назвала ситуацію з нестачею водіїв та кур'єрів.

Нагадаємо, що станом на червень вона повідомляла, що має в Україні 12,1 тисячі відділень та 18 тисяч поштоматів. В Європі ж, де на зайнятість чоловіків-українців не впливає ситуація з мобілізацією до української армії, "Нова пошта" відкрила вже 100 відділень у 14 країнах.

Джерело фото: ua.depositphotos.com