У Токіо відкрили ресторан української кухні, де працюють українці, які евакуювалися до Японії

У Токіо відкрили ресторан української кухні, де працюють українці, які евакуювалися до Японії

У Токіо 7 вересня відкрили ресторан української кухні "Смачного". В закладі працюють українці, які виїхали до Японії через війну. Про це повідомив посол України в Японії Сергій Корсунський.

Забезпечте стрімке зростання та масштабування компанії у 2024-му! Отримайте алгоритм дій на Business Wisdom Summit.
10 квітня управлінці Арсенал Страхування, Uklon, TERWIN, Епіцентр та інших великих компаній поділяться перевіреними бізнес-рішеннями, які сприяють розвитку бізнесу під час війни.
Забронювати участь

В меню ресторану, зокрема, представлені такі українські страви як борщ, гречка та голубці.

"І нехай меню поки що маленьке, і все ще тільки починається, ми перевірили — борщ справжній, котлетки по-київські і голубці — смачнющі, відвідувачів повно. Ласкаво просимо, ганбатте кудасай!", — написав посол.

Раніше у Японії мережа ресторанів "Монтероза" запустила українське меню. Заклади пропонують відвідувачам українські страви та напої. У меню є і котлета по-київськи, при цьому до неї подають картопля фрі.

Рецепти деяких страв змінюють, через відсутність необхідних інгредієнтів у потрібній кількості. Наприклад, замість оселедця із зеленню та цибулею подають лосось. 

Зазначимо, влада Японії підтримує Україну у війні з РФ з перших днів повномасштабного вторгнення російської армії, зокрема, передаючи гуманітарну допомогу.