Як навесні змінюються тренди на крипторинку - прогнози експертів

Ринок криптовалют буде ще зростати. Джерело: pexels
Ринок криптовалют буде ще зростати. Джерело: pexels

Напередодні халвінгу ринок криптовалют знаходиться в перегрітому стані, тож курс "монет" може як зростати, так ї падати. Між тим, загальна картина по альткоїнам виглядає позитивно, тому токени можуть зростати й надалі, вважає фінансовий аналітик Андрій Шевчишин. Більше про майбутнє альткоїнів, читайте у статті Delo.ua “Увага на альткоїни. Які "монети" можуть суттєво зрости навесні”. 

Загалом Шевчишин радить розглядати для інвестицій криптовалюти високої капіталізації, бо вони менше за інші підтверджені ризику цінових маніпуляцій. 

"А ось невеликі або малі криптовалюти хоч й можуть показати зростання х100, але при невеликому об’ємі ризикують дуже швидко впасти в ціні, якщо розпочинається розпродаж", - каже експерт.

Згодна з цим й засновник компанії SpiceProp Наталія Бойко: "З одного боку, в альткоїнів є запас для зростання. А з іншого, якщо ринок коригуватиметься у другому кварталі, вони впадуть менше за інші "монети". 

В той же час фінансовий радник Михайло Пацан зазначає, що криптоінвесторам варто звернути увагу на основні тренди на крипторинку-2024:

  • Масштабування блокчейну Ethereum (L2) завдяки ролапам. 
  • RWA - real world assets токенізація. 
  • Децентралізований штучний інтелект. 

"Ці тренди можуть бути цікаві в рамках криптоінвестицій", - вважає Пацан.

Ripple може зростати після вирішення проблем у США

Цей токен має великі перспективи для зростання, впевнена Бойко. За даними Coinmarketcap, на початку квітня XRP займав 6 місце у топі криптовалют за капіталізацією. За рік "монета" зросла на 20% та торгується на рівні $0,61.  

"Найближчим часом може дійти до фіналу судові розбірки між Комісією з цінних паперів та бірж США (SEC) та Ripple щодо порушення проєктом розділу 5 Закону про цінні папери. Йдеться про продаж незареєстрованих цінних паперів інституційним інвесторам. В цьому випадку Ripple загрожує штраф. За деякими джерелами, мова йде про $2 млрд.", - говорить Наталія Бойко. 

Якщо команда Ripple заплатить штраф, це зніме адміністративний тиск та має допомогти XRP надолужити курсове відставання: "Орієнтиром може бути діапазон $1-1,20 - це зростання на 80%", - говорить Бойко. 

Більше про майбутнє альткоїнів, читайте у статті Delo.ua "Увага на альткоїни. Які "монети" можуть суттєво зрости навесні". 

Примітка: Даний матеріал Delo.ua не можна вважати фінансовою чи інвестиційною порадою або пропозицією. Кожен криптоінвестор несе особисту відповідальність за прийняті рішення щодо вкладень у цифрові активи.