НБУ анулював ліцензії чотирьом фінустановам

Національний банк України. Фото: bank.gov.ua
НБУ анулював ліцензії чотирьом фінустановам. Фото: НБУ

Національній банк України анулював ліцензії чотирьом небанківським фінансовим установам, а ще шістьох виключив з Державного реєстру фінансових установ. Такі рішення Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг ухвалив 2 травня 2023 року.

ТОВ "Інком фінанс" та ПТ "Ломбард "Карат" було анульовано всі наявні ліцензії за їхнім бажанням. Також на підставі поданих заяв анульовано ліцензію на надання послуг з фінансового лізингу ТОВ "Коллект центр"  та ТОВ "Кліринг фінанс", повідомили у НБУ.

Окрім цього, чотири небанківські фінансові установи було  виключено з Державного реєстру фінансових установ у зв’язку з прийняттям Національним банком України рішення про анулювання для них усіх ліцензій або останньої з наявних:

  • ТДВ "Рік-автогрант";
  • ТОВ "Пульман фінанс";
  • ПТ "Ломбард Сміла-кредие-центр";
  • ТОВ "Сузір'я фінанс".

ТДВ Рік-автогрант" мало 4 ліцензії на провадження діяльності з надання фінансових послуг у сфері страхування, які було анульовано на підставі рішення Правління Національного банку України від 20 квітня 2023 року (набрало чинності 21 квітня 2023 року). 

Крім того, з Державного реєстру страхових та перестрахових брокерів виключено ТОВ "АРТ-страхування" на підставі поданої ним заяви.

Нагадаємо, Національний банк України анулював компанії "Просто-Страхування" ліцензії на провадження господарської діяльності з надання фінансових послуг (крім професійної діяльності на ринку цінних паперів).