НБУ курс:

USD

41,36

+0,04

EUR

46,01

+0,21

Готівковий курс:

USD

41,60

41,50

EUR

46,15

46,00

Штучний інтелект в освіті: публічну бета-версію застосунку "Мрія" запустять у вересні

Штучний інтелект в освіті: публічну бета-версію застосунку "Мрія" запустять у вересні
Фото: Михайло Федоров / Facebook

Публічна бета мобільного освітнього застосунку "Мрія", де використовуватимуть ШІ, буде запущена у вересні 2024 року.

Економічна відповідальність: Топ платників податків 2024
Якщо ваша компанія входить до топ-10 підприємств своєї галузі, якщо вона свідомо будуєте “білий бізнес” та чесно платить податки задля підтримки держави — запрошуємо взяти участь у проєкті “Економічна відповідальність: Топ платники податків 2024”
Заповнити анкету

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "Інтерфакс-Україна".

"У вересні у нас стартує вже публічна бета "Мрії". Ми рік працювали над цим проєктом, торік презентували його як певну візію. Цього року до нього буде залучено багато шкіл і дітей. У нас буде окрема презентація з президентом у вересні", - заявив очільник Мінцифри на освітній конференції в понеділок у Києві.

Він зауважив, що проєкт достойно себе показав, і вже було розроблено екосистему продуктів.

Крім того, за словами Федорова, "Мрія" здатна допомогти в режимі реального часу розуміти, як працюють ті чи інші стандарти і програми, та ухвалювати швидкі зміни.

Нагадаємо, ще у лютому Кабінет міністрів доручив забезпечити використання мобільного застосунку "Мрія" в освітньому процесі закладами загальної середньої освіти з 2024/2025 навчального року.

У червні 2024 року стартувало бета-тестування мобільного освітнього застосунку "Мрія", у тому ж місяці відбувся і запуск сайту застосунку.

У Мінцифри зазначили, що "Мрія ID" – це цифрова революція в освіті, яка допоможе учням знаходити можливості для розвитку в цікавих їм сферах, вчителям — розвивати освітній процес, а батькам — контролювати його.

"Це буде абсолютно нова сутність і підхід до освіти — із програмами розвитку здібностей учнів та шкалою успішності. "Мрія" допоможе самореалізуватися, дасть зручний доступ до знань та змогу будувати індивідуальні освітні траєкторії", - зауважив Федоров.